| Tytuł: | wydzielina... |
| Autor: | Kamila 25.6.2010, 10:27 |
| Mam 23 lata i to moja pierwsza ciąża. Jestem aktualnie w 2 miesiąću i pojawiła sie u mnie wydzielina. jest dosc obfita i ma przezroczysty kolor. czy to jest normalna reakcja organizmu w czasie ciazy, czy dzieje sie cos niedobrego??? pomozcie! | |
| Tytuł: | wydzielina... |
| Autor: | rarka 25.6.2010, 10:29 |
| spokojnie, to jest normalne. jesli uplawy maja kolor bialy, jest to naturalna odpowiedz organizmu na znajdujaca sie w twoim brzuszku istote. ale musisz kontrolowac czystosc tej wydzieliny i sprawdzac wg odpowiedniej skali, ktora powinien przekazac Ci ginekolog. | |
Bezpłodność
Bezpłodność może być wrodzona lub nabyta, np. w następstwie stosowania hormonalnych środków antykoncepcyjnych. Głównym celem metod antykoncepcyjnych jest rozsądne planowanie rodziny.
W 6 tygodniu ciąży, dziecko można zobaczyć, gdy lekarz wykonuje dopochwowe badanie USG. Jest to kolejny, ciężki tydzień pracy dla malucha. Płód coraz bardziej przybiera postać ludzką, choć w rzeczywistości, jest to jeszcze małe ziarenko, z którego wystają „pąki” nóg, rąk, a nawet „ogonek”.
Rak szyjki macicy
Rak szyjki jest jednym z najczęściej występujących złośliwych nowotworów u kobiet. Ok. 20% dotyczy on macicy, która jest narządem układu rozrodczego służącym do zapewnieniu odpowiednich warunków powoju płodu i jego ochrony od momentu poczęcia aż do porodu.